Vi har funnet løsningen på et stort problem!

Vi har funnet løsningen på et stort problem!

Kalkutslag kan være veldig sjenerende for en fin og slett betongvegg. Det er et lyst, nesten hvitt belegg på betongoverflaten som dannes på betong-konstruksjonen. Vann presser kalken ut i betongens overflate der vannet fordamper og etterlater seg et hvitt tungtoppløselig kalkslør. Kalkutslag er mest synlig på glatte flater og jo mørkere betongen er jo lettere er den å oppdage. 

Kalkutslag består av kalsiumkarbonat som dannes av kalsiumhydroksid fra betongen og CO2 fra luften. 

Kalkutslag er en naturlig del av betongens herdeprosess, men kan være skjemmende for betongkonstruksjonens utseende når den skjer på overflaten og ikke inne i betongen.

Arkitekter har lenge vært opptatt av å dekke til betong, men har nå gått mer over til at moderne bygg skal ha et rustikk preg over seg. Dette innebærer ofte eksponerte, synlige betongvegger, noe som medfører en rekke med utfordringer. Kalkutslag er en av dem.

Kalk kan være vanskelig å fjerne fra betongen, men vi har funnet en god og effektiv løsning på dette. Vi har bistått med kalkfjerning på store prosjekter for flere entreprenører over hele vestlandet.

Dette er en tjeneste vi leverer fra vår eiendomsavdeling. Har du et prosjekt som viser tegn til kalkutslag er dette noe vi i aller høyeste grad kan hjelpe med. Kontakt oss for befaring slik at du kan få frem det rustikke utrykket på ditt prosjekt!

Legg igjen en kommentar