Stort prosjekt i Haugesund

Spennende prosjekt i Haugesund

Vi er på plass på et krevende oppdrag på Karmøy utenfor Haugesund! 

Kunden kontaktet oss med et problem med en av tankene sine. Tanken inneholder fiskemel som har blitt stående for lenge og innholdet har blitt for kompakt til at det er mulig å få ut på vanlig måte.

Øverst ligger innholdet med en fin pulver-aktig konsistens som gradvis blir hardere og hardere lengre ned i tanken. De nederste lagene er nærmest like hard som betong. Vi har fått i oppdrag å fjerne innholdet på 264 tonn fra tanken. 

Fiskemel brukes i kraftfô i landbruk og fiskeoppdrett, noe også som helsekost både i pulverform og som tabletter. 

 

Kunden hadde selv prøvd å løse opp innholdet uten hell med standard prosedyrer, blant annet med vibrator som er montert på tanken og skyting med CO2. Dermed ringte kunden oss og vi var klar med utstyr på stedet kort tid etter.

Vi sender to operatører inn i den 26 meter høye tanken utstyrt med klatreseler. De har også masker med pusteluft ettersom at vi  anser dette som viktig for sikkerheten til operatørene selv om tanken er gassmålt. Operatørene i tanken begynner arbeidet med å løsne det kompakte fiskemelet som fraktes ut av tanken ved hjelp av en kraftig super-suger. Lukevakt og sikringsleder sørger for kontakt med operatørene i tank og for sikker entring.

Dette er et omfattende prosjekt da vi må inn med ekstra fallsikring da det er mulige hulrom i bunnen av tanken og innholdet kan løsne. 

Arbeidet på Karmøy fortsetter sammen med gode samarbeidspartnere. Vi i NIRO Gruppen ønsker deg en strålende fin helg!Dette innlegget har èn kommentar

  1. Jan Simonsen

    Godt kjent med denne type arbeid.ja. Ønsker lykke til. Hilsen Jan Simonsen

Legg igjen en kommentar