Showboat skal pusses opp

  • 2 mins read

Showboat skal pusses opp

Vi ble kontaktet av en kunde som spurte om vi kunne hjelpe med å gi en showboat et nytt liv. Vi sa selvsagt ja!

En showboat er en gammel ferge som har blitt gjort om slik at konserter, fester og lignende kan anholdes ombord. På båten er det satt inn bar med tappekraner, lydanlegg og dansegulv, med andre ord alt man trenger for en god fest!

Jobben innebærer blant annet å fjerne all maling fra båten. Malingen ligger i flere lag og har lagt på båten i mange år. Vi begynner med å fjerne maling på båtens ytre før vi videre går løs på dekket og dansegulvet.

Det er flere forskjellige måter å fjerne maling på. Ved å bruke kjemikalier kan man fort skade miljøet, derfor bruker vi utelukkende vann. Vi bruker en kraftig høytrykkspyler som spyler med 2 200 bar. Det voldsomme trykket fra spyleren løsner malingen med rein makt fra metallet og man står igjen med blankt stål.  

Foran bar og tappekraner står Torbjørn å spyler malingen av båtens dansegulv. Den gamle malingen kastes opp i luften med kraften fra spyleren som eksponerer det indre metallet. 

Båten står snart klar for ny maling og nye fester ute i byfjorden!